СамокоВест

Започна приема на заявления за годишни стипендии на Община-Самоков

Споделете ни в

Снимка: Архив

Съгласно решения на Общински съвет, Община Самоков присъжда 9 стипендии в подкрепа на даровити самоковски ученици от 8 до 12 клас или студенти, с отличен успех и постижения в различни области. За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин Фотинов, за постижения в областта на изкуствата – на името на Васил Стоин и Наум Хаджимладенов, както и стипендия за спорт. Стипендията не се присъжда само за отличен успех. Кандидатите трябва да са постигнали резултати в съответните области и извън учебните програми.

Стипендиите са в размер на 1000 лева и се изплащат в рамките на учебната 2023/2024 година. Комплектът документи включва заявление от ученика или студента, копие от бележника/академична справка с годишния успех за учебната 2022/2023 г., документи удостоверяващи постиженията, препоръка от училището/университета или спортния клуб.

От 2016 година са обявени още две общински стипендии по 500 лева за малки спортисти – ученици от 2 до 7 клас, с постижения в зимните спортове. Кандидатстването е по установения ред, като заявлението до кмета може да бъде подадено и от родител.

Крайният срок е 4 август.

Удостоверенията на одобрените стипендианти на Община Самоков ще им бъдат връчени на Празника на града, 21 август. 

За повече информация – стая 404 в сградата на Общината или на телефон 0722/60099.