СамокоВест

Закопчаха трима самоковци за наркотици след подаден сигнал

Споделете ни в

Трима самоковци задържаха служители на Районно управление на полицията-Самоков. Оперативните действия на криминалистите започнали след подадена информация, че жител на Самоков държи в себе си и в дома си наркотични вещества. След разширяване на първоначалния сигнал, вчера служители на РУП-Самоков пристъпили към разследване на случая под ръководството на районната прокуратура в града.

В хода на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия криминално проявеният и осъждан мъж е установен на обитавания от него адрес.  При обиска в дома на криминално проявения и осъждан мъж на място са установени и двама мъже на 45 и на 20 години, също от Самоков. В хода на проведените процесуално-следствени действия, в стая на адреса са открити и иззети 29 пликчета с растителна маса с общо тегло около 29 грама, електронна везна, седем мобилни телефона и лаптоп.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура-Самоков.