СамокоВест

Задържаха 64-годишен от самоковското село Долни Окол за 1,5 кубика незаконни дърва и неизряден автомобил

Споделете ни в

Полицаите от Самоков са задържали 1,5 кубика букови дървета за огрев без необходимите документи. Задържан е и 64-годишният водач. След проверка се оказало и че самият автомобил също е неизряден – не е регистриран по надлежния ред, съобщават от ОДМВР- София.

Ето и подробности за нарушението: Към 7.15 часа в съботния ден, в с. Долни Окол, служители на районното управление съвместно с представители на Регионалната дирекция по горите предприели проверка на натоварен с дървесина лек автомобил „Нисан“ без регистрационни табели. В колата инспектиращите установили 1.5 кубика букови дърва за огрев без контролна горска марка, превозен билет и документи за законен произход. За констатираното нарушение на водача са съставени два акта по Закона за горите.

Незаконно добитата дървесина е иззета заедно с автомобила и по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 235, ал.2 от НК. Допълнително, от извършените справки се установило, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред.

64-годишният водач от същото село е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.