СамокоВест

Екип на Bulgaria ON AIR попита – Има ли предизборно регистрирани новодомци в ромската махала на Самоков?

Споделете ни в


Има ли регистрирани новодомци в ромската махала в Самоков месец преди изборите провери екип на Bulgaria ON AIR след сигнал на местен жител. Голяма част от къщите в квартала тепърва се строят или се надстрояват, а живеещите там споделят, че през годините са се нанесли още жители.

Какво показва проверката? – разказват репортерът на Bulgaria ON AIR Христиана Стефанова и операторът Тодор Тодоров. „Пристигаме на ул. „Здравец“ в ромската махала на Самоков по сигнал, че на нея скоро са се нанесли много нови жители, само месеци преди предстоящите местни избори.“, посочват авторите на репортажа. Пред камерите на телевизията жители на квартала твърдят – „Махалата се напълни с над 250 души, дойдоха от Ихтиман, всички са за БСП. Това май е във връзка с изборите. Голяма част от къщите в квартала се строят, а други се надстрояват. На ул. „Здравец“  месеци преди предстоящите местни избори дойдоха от Ихтиман, има и от други места.“

От общината в Самоков отричат да има завишен брой жители в махалата през последните месеци. Според тях дори тенденцията е обратната.

По данни на ГРАО новите регистрации от началото на годината по настоящ адрес са 259, което е намаляване с близо 600 спрямо заявленията, постъпили през 2018 г.