СамокоВест

Д-р Юлиян Петров от КТ „Подкрепа“ към българските учители: Вие променихте визията учител и го превърнахте в икона

Споделете ни в

Скъпи учители, братя и сестри, искам от името на ИС на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и лично от мен, да изкажа своята огромна адмирация и се прекланям пред мирния подвиг на десетките хиляди български учители, които превърнаха еволюцията на дигитализацията в революция към дистанционното обучение за българските ученици, написа във фейсбук профила си д-р Юлиян Петров

Всички ние преживяваме един от най-трудните моменти от нашата история. Ние сме във война със смъртоносен вирус, но и в борба, в която да бъдем заедно по нов начин. И сега е дошло време в което ние, учителите трябва да покажем научените уроци по гражданско образование, човешки ценности и отговорност към обществото.

Скъпи учители, вие сте истинските герои на днешния ден, защото по време на извънредно положение направихте възможна една мечта, която всички имахме, но малко вярвахме, че ще видим. И това е реалността на дистанционното обучение което започна във всяко българско училище и то с летящ старт. И всичко това стана с ентусиазма и безрезервната отдаденост на учителя и много дни и години допълнителна работа за подготовка на всички варианти на дистанционното обучение.

Вие променихте визията учител и го превърнахте в икона.

Днес българската образователна система се гордее със себе си, защото пише история и за това, как може да бъде в хармония с дисонанса на реалността в България, породен от COVID19.

Изразявам огромна благодарност към всички родители, които повярваха, партнират и осигуряват домашното присъствие на учениците, подпомагат и правят възможен дистанционния образователен процес.

Синдикат „Образование“ изразява безрезервна подкрепа и поздравява министър Вълчев за смелостта и нетрадиционните решения, и действия за въвеждане на дистанционното обучение във всичките му форми. Благодарим и за доверието и подкрепата към българските учители, които работят в непозната и иновативна среда, по начин по който не са си представяли.

И нека не забравяме и благодарим на многобройните експерти от МОН, регионалните управления в страната и директорите на образователни институции, които работят на терен, с риск за живота си, за да направят възможно дистанционното обучение.

Изразяваме благодарност и към БНТ, която предостави част от своя ефир за учители и ученици в подкрепа на дистанционното обучение.

В ден като днешния се гордея, че съм учител и нека продължим без страх и с още по голяма енергия да се борим сами, но ЗАЕДНО! И със Солидарност и Подкрепа!

Д-р Юлиян Петров