СамокоВест

Д-р Андрей Андреев: Моята цел винаги е била грижата за подобряване общото здраве на населението

Споделете ни в

В условията на пандемия недъзите на здравната ни система станаха безпощадно ясни!

10 000 000 000 лева се харчат годишно за здравеопазване в България. От тях около 5,5 млрд. през здравните осигуровки на българските граждани и поне 4,5 млрд. извън официалните осигурителни канали, извадени от джоба на всеки един български гражданин. Тези средства потъват, без да създават качествена услуга. Клиничните пътеки се използват като финансов инструмент за осребряване на медицинската дейност, а не като рецепта за качество при лечение на заболяванията.

Ние от Демократична България считаме за своя най-важна политическа задача спирането на кражбите и злоупотребите с парите за здраве на хората. Предлагаме пакет от реформи в управлението и модела на финансиране на здравеопазването, които да доведат до ефективно проследяване на паричните потоци в цялата система. Планираме промяна в начина на заплащане на медицинските услуги във всички здравни заведения, както и засилване на реалния контрол на извършените здравни дейности. Целим намаляване до минимум на доплащанията от джоба на гражданите за медицински услуги, лекарства и консумативи.

Ще работим за значително подобряване на общото здраве на населението чрез модернизация на сектор „Здравеопазване и здравословен начин на живот“.

Ангажираме се да проведем реформи в болничната, извънболнична помощ и възстановителното лечение чрез:

*Електронно здравеопазване

*Прозрачност при разходването на парите за здраве на всеки един български гражданин.

*Спиране на кражбите и злоупотребите в системата на здравеопазването

*Създаване условия за запазване на лекарите, други медицински специалисти, медицинските сестри, фелдшери и помощен персонал в системата на здравеопазване в страната.

*Демонополизиране на здравната каса.