СамокоВест

Д-р Андрей Андреев – младата надежда на кардиологията в Самоков

Споделете ни в


Д-р Андрей Андреев е един от двамата млади лекари на Самоков, които се завърнаха да работят в родния си град. Д-р Андреев младши е продължител на традицията в семейството си. Майка му д-р Анна Андреева е общопрактикуващ лекар. Баща му д-р Александър Андреев е специалист по вътрешни болести и ендокринология.

Детството на Андрей преминава в Самоков. Тук завършва и средното си образование. Възпитаник е на ПГ “Константин Фотинов“. Идеята му за бъдещето винаги е била свързана с медицината. В нея вижда своето развитие и реализация.

Продължава образованието си в най-престижния медицински университет в България. Завършва медицина в МУ -София през 2013г. Още през 2014 г., след успешно положен конкурсен изпит, е приет да специализира Кардиология в МБАЛ НКБ ( Национална кардиологична болница). През 2015г. продължава своето обучение във 2-ра МБАЛ- София в интензивно кардиологично отделение, с ръководител на специализацията проф. Младен Григоров ( автор на всички учебници по кардиология  през последните 10 години и бивш ръководител на ВМА-София, основател на сектора по инвазивна кардиология във 2-ра МБАЛ. През 1988г. проф. Григоров оглавява Правителствена болница, като под неговото ръководство тя е преобразувана в Кардиологичен център „Лозенец“ – модерно оборудван, с висококвалифицирани специалисти.)

След 4 години работа в интензивно отделение и участие в няколко клинични проучвания, в края на 2018 г. д-р Андрей Андреев успешно полага изпит за придобиване на специалност по Кардиология в СИТИ Клиник – София, при проф. Ив. Петров. Решава да се установи – да живее, работи и продължи кариерното си развитие в Самоков, въпреки множеството възможности да остане в голяма болница в София или да замине за Германия. Започва работа в родния си град от февруари 2019 г., а от юни е всеки ден на работен график.

Д-р Андреев младши е перспективен, знаещ и можещ лекар, учтив и вежлив по отзиви на негови пациенти. Той е младата надежда на кардиологията в Самоков. Д-р Андрей Андреев пренебрегна перспективите на големия град и болници, и се завърна в Самоков, за да отдаде сили и знания на съгражданите си, където реши, че ще гради семейство и кариера.

Завърналите се в родния си град, млади самоковски лекари доказаха, че наред с добрата медицинска подготовка – хуманизмът, грижата за болния, почтеността, отдадеността са изключително важни и необходими качества за професията. И д-р Андрей Андреев е един от тях.