СамокоВест

Добрата серия на Рилски в НБЛ продължава – победиха Ямбол със 115

Споделете ни в

Добрата серия на Рилски в НБЛ продължава. Самоковският тим спечели при гостуването си на Ямбол със 76-115 и продължава да е едноличен лидер в шампионата.

Самоковският тим започна по-добре двубоя и поведе в резултата още от самото начало на четвъртината. Все пак момчетата на Людмил Хаджисотиров не успяха да се откъснат в резултата и към средата на периода домакините от Ямбол изравниха. Последва кратка размяна на точки, след която баскетболистите на Рилски записаха серия, която ги изведе с 9 напред преди втората част.

Инерцията от добрата последна минута и половина в първата четвърт се запази и в началото на втората част, а в резултат на това и разликата в полза на Рилски се покачи до 15 точки. Все пак домакините удържаха на устрема на самоковци и в средата на четвъртината дори намалиха пасива си до 10. Последва прекъсване, което обаче не даде нужния резултат, защото след него отборът на Ямбол продължи с добрата си серия и разликата падна под 10. Реакцията от страна на самоковския тим не закъсня и след добри отигравания на Ей Джей Хес, Алекс Симеонов и Брендън Браун тимът ни се оттегли на почивката с актив от 13 точки- 48- 61.

Още със старта на третия период баскетболистите на Рилски дадоха да се разбере, че те ще са отборът, който ще вземе победата в срещата. В тези минути от двубоя играчите на Людмил Хаджисотиров бяха неудържими, а успехът подпечатан след 37- 17 само в тази част, като преди последната таблото в зала „Диана“ показваше 65- 98 в полза на Рилецо.

Кота 100 бе достигната след кош на Златин Георгиев още с началото на последната четвърт. Това развитие на нещата явно изнерви домакините от Ямбол, които в няколко ситуации се опитаха да играят доста агресивно, но ефектът от това бе нулев и дори не доведе до намаляване на разликата, защото срещата приключи при 76-115 в полза на Рилски.

Новото попълнение на Рилски Коди Карлсън бе над всички в този двубой и завърши със 17 точки. С 15 остана Ей Джей Хес, 14 записа Павлин Иванов, а Мирослав Васов и Алекс Симеонов приключиха с по 12. С толкова завърши и Трей Портър, който оформи поредния си дабъл- дабъл, тъй като овладя и 12 отскочили топки.

За домакините от Ямбол Тадж Ридли вкара 18.