СамокоВест

Деца провеждат битки с питбули в Самоков

Споделете ни в

На 24  юни към 20.55 часа в РУП-Самоков постъпил сигнал, че пред частен адрес в града се провежда бой между две кучета порода „питбул“. На място незабавно били изпратени полицейски служители, които установили, че всичко е приключило, като по първоначални данни е продължило около минута.

В хода на извършената проверка за изясняване на фактите и обстоятелствата по случая са установени организаторите – малолетен и  непълнолетен от Самоков, и двамата известни на инспекторите от Детска педагогическа стая. Установени са също така и свидетели-очевидци на случилото се.

Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки от страна на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Междувременно от Lupa BG информират:

Жестоко! Деца правят битки с питбули.

Брутално насилие над животни, инициирано от група деца в Самоков, потресе социалните мрежи. То е заснето на видео, качено във Фейсбук. След огромна вълна от недоволство обаче, клипът е изтрит.

Възмутени граждани споделят пред Трафикнюз, че видеото е направено на територията на един от кварталите, чието преобладаващо население са хора от ромски произход. 

Децата, някои от които вероятно все още са малолетни, подстрекават към бой чрез побутвания и команди двете кучета. Животинската агресия прераства в сериозни захапки, които стигат до кръв.