СамокоВест

Дете със счупено бедро след падане от лифт в Боровец

Споделете ни в

Дете е паднало от 4- седалковия лифт в Боровец. Инцидентът е станал в 12.38 ч. в началото на лифта.

Детето не е успяло да седне в седалката и е увиснало във въздуха, докато лифтът е продължил да се издига. Придружителите му са опитали да го издърпат, но неуспешно. След първия стълб лифтът е бил спрян и детето е останало във въздуха. Докато служителите на “Бороспорт“са донесли стълба детето е паднало от поне 4 метра височина.

Това не е първият инцидент с дете на този лифт. Съветът на специалистите е в подобни ситуации туристите да не действат панически.

„Тя не е могла да седне добре на седалката. Висяла е известно време. Всички хора наоколо викат. Лифтът не спира. Служителите от лифта не излизат, за да се намесят. И тя в движение пада от лифта, от 4 метра височина”, коментира пред btv майката на детето Екатерина Тенева.

8-годишното момиченце е със счупено бедро, съобщиха от Планинската спасителна служба. Откарано е в спешния медицински център „Пирогов“.

От там информираха, цитирани от Агенция „Фокус“, че счупването изисква оперативна намеса, която ще бъде извършена днес. Детето е прието в детска противошокова зала, прегледано е от детски травматолози, детски хирурзи и невролози. Според говорителя на лечебното заведение, с изключение на счупването, детето няма други сериозни травми.

Във връзка с инцидента Комисията за защита на потребителите (КЗП) е изпратила на място свой екип за проверка, съобщиха от КЗП. Проверката ще бъде извършена съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор, за да се установят причините за инцидента.