СамокоВест

Десетата юбилейна изложба на школата на Бойко Павлов ще заблести с искрите на багрите

Споделете ни в


Бойко Павлов подготвя поредната изложба с творби на младите таланти от художествената школа, чийто ръководител е. Това е 10-та юбилейна експозиция на възпитаниците му.

Произведенията са от различни жанрове – портрети, пейзажи, натюрморт, като при създаването им са използвани разнообразни техники на изобразителното изкуство. Всички те са сътворени през лятото и сияят с блясъка на своя колорит.  Пъстрите картини са изпълнени с много настроение и светлина, сякаш хиляди слънчеви зайчета се гонят с цветни усмивки в прозрачния въздух. Това е дало и заглавие на експозицията – „Искрата на багрите“.

На 20-ти септември (петък) 20 наследника на самоковските зографи ще представят свои творения. Сред най-малките участници са осемгодишните Андрей Истилянов, Димитър Димитров и Полина Илиева. Участва и Радина Илиева, която със своите 15 години се чувства като истински предтеча.

Други от възпитаниците на Бойко Павлов продължават своя път в изкуството през различни средни и висши художествени училища. Сред тях са Росен Струмин и Ангелина Маринкова, изрисували някои от самоковските параклиси.

Официалното откриване на изложбата е в 17.30 часа във фоайето на Художествена галерия „Проф. Васил Захариев”.