СамокоВест

Граждани към местната власт: Апелираме незабавно да решите проблема с безстопанствените кучета!

Споделете ни в

Проблемът с безстопанствените, скитащи кучета в центъра на град Самоков и в целия град е поставян многократно за обсъждане повече от 20години. Има и ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА САМОКОВ с период на действие 2019 – 2 024 година. Но за съжаление решение на проблема НЯМА. Снимките направени на 4.05.2021г. от центъра на града, пазара, автогарата показват липсата на реални действия от страна на Община Самоков. Въпреки, че закона ясно и точно постановява: :”Общинските съвети приемат програми за овладяване популацията на безстопанствените кучета и предвиждат средства за изпълнението им” и чл.21 /1/ т.12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/. Нашият красив възрожденски град в 21 век се превърна от града на ските в кучешки град. Жалко, но факт.

Наближават празници, които се честват на площада – 9 май, 24 май и изпращането на абитуриентите, 1юни – ден на детето, летния туристически сезон. Така ли ще продължаваме да живеем в тази кочина ???

Г – н Кмете, Г – жо Председател на Общинския съвет, Господа съветници, АПЕЛИРАМЕ НЕЗАБАВНО да решите проблемът с безстопанствените, скитащи кучета в града ни, като в бъдеще не се допуска тяхното присъствие в центъра на града, магазини, училища, детски площадки и др. Разберете, че това е Ваше задължение и Вие трябва да го решите в дългосрочен план !!!

От група граждани.