СамокоВест

В страхотен мач баскетболният Рилски с първа победа в турнира ФИБА Европа Къп

Споделете ни в

Първа победа в своята група записа Рилски спортист в турнира ФИБА Европа Къп. В сряда вечер момчетата на Людмил Хаджисотиров изиграха страхотен двубой и спечелиха срещу украинския Киев Баскет с 96-80. Разковничето за успеха се оказа последната четвърт, в която тимът ни показа страхотен отборен дух и желание за победа.

Баскетболистите на Рилски спортист започнаха леко припряно мача и това позволи на гостите да поведат с 4-10. Добри изяви на Брендън Браун и Трей Портър обаче позволиха на тима ни бързо да навакса изоставеното и дори да излезе с точка напред 3 минути преди края на четвъртината, като до края й тази преднина се запази.

Още в началото на втория период обаче украинците заличиха изоставането си, след което последва размяна на точки от страна на двата тима. Все пак играчите на Людмил Хаджисотиров демонстрираха по- добра концентрация и след нови добри отигравания на Брендън Браун и Деян Карамфилов тимът ни водеше на почивката с 51-46.

С първите секунди на третата част гостите затегнаха защитата, а това доведе и до серия от 8- 0 в полза на украинците, с което преднината на нашите бе заличена. Последва прекъсване за Людмил Хаджисотиров. Резултатът от него бе, че устремът на гостите бе спрян и Рилски отново се върна в играта, тъй като преди финалната част таблото в „Арена Самоков“ показваше 65-71.

Тройка, кош на Алекс Симеонов и серия на Ей Джей Хес още със старта на последния период доведоха до пълен обрат в полза на Рилски. Добрите изяви на възпитаниците на Людмил Хаджисотиров продължиха, като Брендън Браун, Деян Карамфилов и Ей Джей Хес демонстрираха арсенала си от качества, което от своя страна доведе до покачване на разликата. Последва прекъсване за гостите, но серията на самоковци продължи и след него, а разликата набъбна до двуцифрено измерение 3 минути преди края на мача. В оставащото време играчите на Киев в желанието си да се върнат в срещата започнаха да действат прибързано, което се оказа добре дошло за Рилски и самоковския тим затвори мача при 96- 80.

Страхотен мач за победата на домакините изигра Брендън Браун, който бе познатия лидер и завърши мача с 27 точки. 16 наниза Ей Джей Хес, 14 Деян Карамфилов , а Алекс Симеонов вкара 11, повечето отбелязани в последната четвърт. Трей Портър бе на познатото си ниво и отново се отчете с дабъл- дабъл от 17 точки и 10 борби.