СамокоВест

Възрастен човек умира изоставен край самоковското село Злокучане. Ще си свършат ли работата отговорните институции или само ще си измиват ръцете?

Споделете ни в

В социалните мрежи излезе информация за изоставен възрастен човек на 95 години във вилна зона Лавандула край самоковското село Злокучане. В сигнала се посочва, че човекът ще загине всеки момент. „Няколко от семействата в съседните вили му носим храна, но той е чисто сам, социалните отказват да го вземат! От няколко дни не яде, а днес го намерих паднал на земята. Извикахме бърза помощ, докторката направи и невъзможното, говори с болницата, със социалните в Самоков, но навсякъде й отказаха! Токът му беше спрян от юли. ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ УМРЕ тези дни, ако някоя социална служба не му помогне!“ призовават авторите на сигнала.

Екипът ни се присъединява към призива им и настоява Директорът на Социални грижи, Кметът на община Самоков, Директорът на Дом за възрастни в града, извън всякаква бюрократщина и нелепи оправдания, да предприемат спешни действия за обгрижване на изпадналия в безпомощно състояние човек.

В крайна сметка Животът е над всякакви условности, бюрокрация и административни пречки!