СамокоВест

Втори Национален турнир по художествена гимнастика „Зимни феи и купа Самоков“ се проведе в зала Арена

Споделете ни в

В Самоков се проведе втори национален турнир „Зимни феи и купа Самоков“, организиран от спортен клуб по художествена гимнастика Джорджия под патронажа на областния управител Радослав Стойчев, кмета на Община Самоков и Общински съвет Самоков. На събитието присъстваха над 400 участници от 14 клуба.

„Тази година сме изключително горди, защото имаме двойно повече клубове и участнички от миналата година. Събитието се провежда днес и утре. Първият ден е надпреварата в по-малките възрастови групи. Вторият ден ще играят по-големите гимнастички и ансамблите“, каза пред БТА организаторът на събитието и треньор по художествена гимнастика Джорджия Попова. Тя благодари на Община Самоков и на областния управител Радослав Стойчев за оказаното съдействие. Допълни, че се очакват да дойдат и част от „златните момичета“.

Гимнастичките бяха наградени от областния управител Радослав Стойчев, от кмета на общината Владимир Георгиев, от заместник- кмета Дончо Зашев, Радослав Христов, общински съветник и Красимир Димитров, управител на зала „Арена Самоков“. „Изключително ми е приятно да съм на този фестивал и не само. Това е празник за града. Искам да изкажа своята благодарност към СКХГ Джорджия, към треньорите, родителите и самите деца“, каза кметът Владимир Георгиев. Той допълни, че тази година Община Самоков ще задели средства да закупи килим, на който да могат да тренират децата и пожела много успех на всички гимнастички. „Днес, имате грижата да поведете едно състезание, което сте чакали цяла година, готвили сте се и се надявам успехите да бъдат при вас. Искам да пожелая на организаторите много успех и нека тези „малки феи“ да покажат всичко от себе си“, каза областният управител Радослав Стойчев.

Главен съдия на състезанието бе Валя Маркова, а главен секретар Ели Докузанова. Водещ на церемонията – Валентина Манчева.