СамокоВест

Връчиха сертификатите на завършилите Училищна Телерик Академия -Самоков с преподавател Анна-Мария Лазарова

Споделете ни в

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици в България. Академията предоставя равен достъп на българските ученици до съвременно технологично обучение и ги подготвя за дигиталните професии на бъдещето.

През 2022-2023 година школата за възрастова група 8-11 клас в Самоков с преподавател Анна-Мария Лазарова обучаваше възпитаниците си по програма „Разработка на компютърни игри“. Анна-Мария коментира избора на програма с думите:  Избрахме най-трудния профил, но и най-интересното предизвикателство и допълни – учениците оцениха курса като много полезен и се справиха чудесно. А разработка с автор Ели Мишева е наградена на националното представяне на проектите в Телерик Академия. Анна-Мария Лазарова посочи, че в бъдеще учениците ще имат възможност да изберат следващо ниво на курса или друг курс, по който да работят. Училищна Телерик Академия –  Самоков подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. За учебната 20223-2023 година община Самоков е финансирала провеждането и издръжката на две школи –  във възрастови групи от 5 до 7 клас и 8-11 клас.

Сертификатите на завършилите школата на Училищна Телерик Академия във възрастова група 8-11 клас с преподавател Анна-Мария Лазарова връчи кметът на Общината Владимр Георгиев. Церемонията по връчването се проведе пред паметника на Христо Ботев в града. Кметът се ангажира, че при интерес Общината ще продължи да подпомага дейностите на Академията в Самоков.