СамокоВест

Водачът на листата на Продължаваме промяната от София област на среща в Самоков: Продължаваме работата по решаване на проблема със заменките на гори

Споделете ни в

Водачът на листата на Продължаваме промяната за 26 МИР-София област Александър Дунчев и неговият екип се срещнаха с гражданите на община Самоков. В слънчевото утро на Деня на Народните будители, на площада в града, те разговаряха със самоковци за приоритетите си при управлението на страната. В срещата участваха и кандидатите за народни представители Юрий Козлов, Лулчо Георгиев, Искрен Митев, Милен Манев. Те подчертаха, че разчитат на подкрепата на хората за постигане на нулева корупция, за спиране течовете на обществени средства, увеличаване приходите в държавата чрез повишаване събираемостта им, които да бъдат инвестирани в качествено образование и здравеопазване, свободна и конкурентна икономика, осигуряване на достойни доходи за възрастните хора. Залог за реализацията на целите им е участието в листите на знаещи, можещи, доказали се активни българи.

Д-р инж. Александър Дунчев е изпълнителен директор на Агенцията по горите към Министерството на земеделието. Започва своя професионален път в горите през 2007 г. като експерт в Природен парк „Витоша“.  От 2017 г. работи като старши експерт, а от 2020 г. като н-к отдел в ЮЗДП – Благоевград. Като ръководител на Изпълнителната агенция по горите в служебния кабинет на Стефан Янев спомага за разкриването на най-наболелите проблеми с опазването на българските гори и дивеча, осъществява редица мерки за публичното участие при контрола в горите, за защита на държавния интерес и на почтения бизнес в дърводобива и ловното стопанство.

Един от съществените въпроси на самоковци бе свързан със заменките на гори на територията на община Самоков, особено тези в ски-курортите Мальовица и Боровец, при които бяха засегнати интересите на не малко граждани на общината. Като участник в инициативата „Зелени закони“, инж. Александър Дунчев е добре запознат с този проблем. Той поясни, че продължават работата по решаването му с всички законови и организационни средства, с привличане на водещи експерти и ангажирането на все повече граждани за опазването на българските гори.

Инж. Дунчев и екипът му продължиха разговорите си със самоковци в парк „Крискарец“.  По време на срещите всеки можеше да получи вестника на Продължаваме промяната, в който са представени кандидатите; на какво се гради вярата им в доверието на хората; посочени са водещите цели от програмата на политическия проект; най-важните успехи на Кирил Петков и Асен Василев, като министри от служебното правителство на Стефан Янев.

Връщайки ни към печатното слово, от Продължаваме промяната показаха, че за тях традициите все още са това, което бяха и дадоха възможност на хората да направят своя наистина информиран избор на предстоящия парламентарен вот.