СамокоВест

Васил Зашкев: Гражданите на общината са недоволни от Синята зона в Боровец. Кметът Георгиев го заподозря, че получава информация свише

Споделете ни в


Общинският съветник от Реформаторски блок Васил Зашкев отправи питане към кмета на Община Самоков Владимир Георгиев относно Синята зона в Боровец. Зоната бе въведена в курорта през месец декември 2018 година.

Зашкев попита – какви са приходите и разходите за периода, колко са от sms и колко от апарати, как и на кого се отчитат, има ли съставени актове за нарушения и кой ще ги плаща. Съветникът обобщи, че Синята зона фактически обхваща целия курорт и се поинтересува подобри ли се обслужването или само се създадоха затруднения за гражданите на общината.

В отговор кметът Владимир Георгиев посочи, че до настоящия момент приходите от такси за дневен престои и поставяне на скоби са 85 246 лв. Разходите възлизат на 23 082 лв., като в сумата влизат не са само харчовете за възнаграждения на заетите в дейността. От sms – 10 3571 от апарати – 340 лв. Служителите, отговарящи за синята зона в курорта се отчитат ежедневно на отговорника, който се отчита ежеседмично на касата в Общината, заяви кметът Георгиев. Последствие, по настояване на съветник Зашкев, кметът уточни, че отговорник за Боровец е Борислав Борисов. Владимир Георгиев изтъкна, че са правени проверки от компетентните органи и са съставени протоколи, но няма издадени актове за нарушения. Няма и постъпили оплаквания от граждани, заяви кметът.

Васил Зашкев репликира – не зная има ли към вас оплаквания, но недоволството е ежедневно. До мен стига информация, че местните жители не одобряват Синята зона в Боровец, както и че в почивните дни sms-системата не работи.

Кметът опроверга твърдението и подчерта, че в Общинска администрация не са постъпвали такива сигнали. От своя страна той попита Васил Зашкев от къде има информацията. Сигурно я получавате свише, заключи кметът Георгиев.