СамокоВест

Български оранжерийни производители участват в най-голямото изложение за храни и напитки в света – SIAL 2022 в Париж

Споделете ни в

Български оранжерийни производители започнаха участието си в най-голямото изложение за храни и напитки в света – SIAL 2022 в Париж. На колективен щанд продукцията си представят „ДЕИВ-2007“ ЕООД, „АМИТИЦА” ООД, „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД, „ЕКОФРУТ К и К“  EООД, „НАВОНА“ ООД. Българското участие се организира от Асоциацията на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие“.

В SIAL 2022 тази година участват повече от 7000 изложители с близо 400 000 продукта. Лектори от цял ​​свят ще представят „Food 360“ на конференции и кръгли маси по време на форума. Съпътстващите събития и платформи SIAL Innovation, SIAL Future Lab, SIAL Talks, SIAL La Cuisine и SIAL Start-up ще дадат експертния поглед към днешните и утрешните предизвикателства пред индустрията и храненето. Кулинарни демонстрации и ресторант SIAL с менюта, изготвени от световноизвестни готвачи, представяне на нови и иновативни продукти, както и цялостен поглед към храненето през следващото десетилетие – от земята до масата – с фокус към земеделие 2030, търговия на дребно 2030 и хранене 2030, са само част от събитията по време на изложението.

SIAL открива големи промени в нагласите на потребителите в света към храната след пандемията. Това ще промени философията на производство и предлагане на храни.