СамокоВест

Бум на чревни заболявания мори мало и голямо

Споделете ни в

Странен вирус тръшна стотици жители на общината. Един от основните симптоми на заболяването е свързан със стомашно-чревни проблеми. Съпътстващите висока температура и треска пораждат мисли за хранително натравяне??. Този вид вирусни заболявания са характерни за горещите дни, а снегът в Самоков все още не се е стопил. Може би затова битува твърдението, че причината е в питейната вода. Подобна епидемия върлуваше в града и преди няколко години. Тогава се чу, че във водоема захранваш част от града е намерен разлагащ се труп на мъртво магаре. Така и не стана ясно имаше ли го, нямаше ли го въпросното магаре, но сума ти народ си държа гащите в продължение на дни. А повтарящата се картинка на стомашно-чревни заболявания по никое време определено буди тревога. Към момента няма официална позиция на отговорните институции. Във всеки случай е задължително служителите на здравната инспекция да направят проверка на питейната вода и да установят има ли основание за страховете на хората или не. Ръководството на МБАЛ също би трябвало да даде информация до каква степен заболяването вече има размер на епидемия. Възможно ли е да е свързано с качеството на питейната вода. Какви профилактични мерки трябва да прилага всеки един, за да избегне заразяването и какви са най-приложимите методи за лечението му.

2 thoughts on “Бум на чревни заболявания мори мало и голямо

  1. Преди годин съм виждал полуразложен труп на куче в канала под Синия вир от който се пълни водохващането за Самоков . Верно че там хвърлят по една лопата хлорна вар в първия утаител но въпреки това някой вируси могат да оцелеят

  2. Имам чувството че това се прави умишлено. Като се замислим кой печели от тая работа можем доста да стесним кръга на заподозрените.

Comments are closed.