СамокоВест

Буйна растителност и грамади боклуци пречат на видимостта по пътищата в община Самоков. Крият риск от произшествия

Споделете ни в

Наред с огромните дупки по всички входящи и изходящи пътища към и от Самоков, високи треви, храсти и купища боклуци допълнително крият риск от пътни произшествия, пречейки на видимостта. Околовръстният път над ж.к.“Самоково“, северната дъга посока Ихтиман, ул.“Македония“ и други са опасно обрасли.

По пътя към Ихтиман са натрупани и грамади от всевъзможни отпадъци, които в скоро време ще се превърнат в истински могили покрай пътното платно. Жителите на село Драгушиново вече са събрали над 300 подписа, които ще бъдат предоставени на вниманието на кмета Владимир Георгиев. Нарушителите в този район в повечето случай са от ромския квартал, посочват те и допълват, пълнят каруците и безнаказано изсипват където им падне. Настояват Общинска администрация да даде отговор колко акта са съставени на нарушителите и как се спазва Наредбата за регистриране на превозните средства с животинска тяга. Една каруца в общината няма такава регистрация, ако има – контролът ще е по голям, убедени са потърпевшите.

Гражданите на общината очакват незабавната реакция на общинското ръководство за цялостно решаване на пътните проблеми. Известно е значението на думите грамада и могила, и дали няма да затрупат нечий управленски стол, коментират те.

Отговорникът на Районна пътна Служба –Самоков, Огнян Атанасов, увери, че до края на следващата седмица буйната растителност, в непосредствена близост до пътните платна, ще бъде отстранена. Атанасов посочи, че в момента екип почиства участъка Самоков- София. Една бригада коси. Ръчно ще бъдат отстранени тревите около пътни знаци и мантинели, а в началото на следващата седмица поетапно  ще бъдат почистени и главните пътища в района на Самоков, уточни Атанасов.