СамокоВест

Благотворителният Коледен базар на ученици от Самоков събра много поддръжници

Споделете ни в

Коледният базар, на който ученици от Самоков продават изработени от тях сувенири, картички, коледни сладки, се превърна в традиция. И в днешния ден, независимо от силния снеговалеж, базарът събра много поддръжници. Участваха възпитаници на училищата в града. Включиха се и децата от Центъра за настаняване от семеен тип , от Центъра за социална рехабилитация и интеграция и от Центъра за обществена подкрепа. Събраните средства ще се използват за благотворителни каузи.

Кметът инж. Ангел Джоргов поздрави всички участници и им благодари за желанието да се включат в тази прекрасна инициатива. “Възхитен съм от вашата креативност и старание, които сте вложили, за да ни покажете всичко това. Нека коледният дух се запази в душата ви и ви вдъхновява да създавате и творите с любов” – добави инж. Джоргов, като пожела светли и благословени празници.

Последва празнична програма, която също бе подготвена изцяло от училищата и зареди всички с много настроение и празничен дух. Не липсваха и коледари. Кледуването е обичай, в който отколе вървят ръка за ръка християнски идеи и българска народна традиция. Коледа – празник обичан от малки и големи. В него се ражда началото, слънцето започва отново годишния си кръг и всички ние се надяваме да встъпим честити в Новата година, здрави и щастливи.

Да бъде!