СамокоВест

Баскетболният Рилски взе дербито с Левски с 82-78 в Самоков

Споделете ни в

Рилски спортист спечели дербито с Левски с 82- 78, като двата отбора изиграха един буквално спиращ дъха трилър, в който победителят не бе ясен до последните секунди.

Гостите от Левски започнаха силно двубоя и след първите си две атаки поведоха с 5-0. Отговорът на Рилски не закъсня и след две тройки на Брендън Браун, кош на Павлин Иванов и далечен снаряд на Алекс Симеонов самоковският тим излезе напред. До края на четвъртината двата отбора смениха още няколко пъти водачеството, като в края на периода самоковци все пак водеха с 30-24.

Още със старта на втората част гостите от Левски успяха да наваксат изоставането си и да докарат мача до само точка аванс в полза на домакините от Самоков. Все пак щурмът на гостите в тази четвърт не успя и на полувремето баскетболистите на Людмил Хаджисотиров имаха скромна преднина от точка – 47-46.

Със старта на второто полувреме авансът на Рилски бе заличен, а гостите излязоха напред. От този момент нататък баскетболистите на Рилски спортист опитваха да догонят, като до равенство се стигна едва в последната минута на четвъртината. То обаче се запази за кратко, защото столичани отбелязаха две тройки, които им дадоха преднина от 6 точки преди началото на финалната част.

Още с нейното начало момчетата на Людмил Хаджисотиров тръгнаха на щурм, който 6 минути чрез края на мача се увенча с успех и Рилски излезе с две напред. Последва нова размяна на водачеството, но страхотни изяви на Деян Карамфилов позволиха на Рилски да се доближи до победата с аванс от 6 точки 29 секунди преди края на мача. Последва прекъсване за сините, след което гостите отбелязаха тройка при оставащи само 23 секунди. В оставащото време зачестиха изпълненията на наказателни удари, като 4 секунди преди края на срещата баскетболистите на Левски имаха шанс да пратят мача в продължение, тъй като самоковци бяха санкциониран с техническо нарушение, което прати Марио Литъл на наказателната линия. Американецът обаче сгреши и това на практика реши изхода от мача, който приключи при 82-78 в полза на Рилски.

За победителите от Рилски най-резултатен в мача бе Брендън Браун, който завърши с 29 точки, като 15 от тях американецът отбеляза в първата четвърт, в която стреля 5 от 5 от тройката. Алекс Симеонов остана на крачка от дабъл- дабъл с 18 точки и 8 борби, а с по 10 завършиха Деян Карамфилов и Ей Джей Хес.

За Левски Ивица Радич бе над всички с дабъл- дабъл от 20 точки и 11 борби