СамокоВест

Асен се нуждае от средства за трансплантация. Самоковци доказаха, че могат да помагат за спасяване на човешки живот. Да го направим!

Споделете ни в


Асен Тотев се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Сумата за операцията е около 100 000 лв. – абсолютно непосилна за семейството.

Преди 9 години в болница Лозенец му е направена трансплантация на бъбрек, като донор става неговата майка. За съжаление наскоро, при рутинни изследвания, в Александровска болница лекарите установяват, че бъбрекът не функционира. Единственият шанс за Асен е нова трансплантация.

Той е женен, баща на 9-годишно дете. „Нека запазим топлотата на семейството им и нека не губим една детска усмивка безвъзвратно! Да спасим един човешки живот навреме и напук на болестта да види детето си как расте!” – призовават близките на Асен.

Самоковци не веднъж са доказали, че могат да помагат за спасяването на човешки живот.  Още един млад мъж се нуждае от подкрепата на своите съграждани. Да му подадем ръка. Можем!

На много места в града са поставени кутии за дарения. Добротворчеството е спасителен акт не само за нуждаещия се, но и за даряващите. Нека всеки помогне на Асен според своите възможности.

На 23-ти декември (понеделник) от 17.30 часа до 20.30ч., в Ритуалната зала – сградата на Община – Самоков, ще се открие благотворителна изложба в подкрепа на младия ни съгражданин. В изложбата ще участват творби на малките самоковски художници – последователи на Захари Зограф. А до тогава всеки може да дари картина, която да бъде включена в експозицията. В навечерието на Рождество Христово, когато по традиция си разменяме подаръци, да дарим и на Асен шанс за живот.

За желаещите да помогнат по банков път – дарителската сметка е BG46UBBS80021059937830 , BIC CODE – UBBS BGSF , титуляр : Асен Антонов Тотев