СамокоВест

Асен Василев за призива на Гълъб Донев: Не ме карайте да коментирам полета на гълъба

Споделете ни в

Снимка: Интернет

„Не ме карайте да коментирам полета на гълъба“. Това каза съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев пред журналисти по повод призива на служебния премиер Гълъб Донев – темата Шенген да не се превръща в „разменна монета за постигане на кратка и съмнителна медийна политическа слава“.

Шенген е много важна тема за българското общество, изтъкна съпредседателят на ПП и допълни: „Знаем, че премиерът е човекът, който трябва да представлява България в Европейския съюз и да води всички разговори, в това число с представителите на другите държави“

„Всичко, което трябва да свършим, е било свършено още май. Вместо тези усилия да бъдат продължени, ние се сетихме чак като ни казаха „ама къде са ви законите за антикорупция, къде ви е границата сухопътната“, коментира Асен Василев

„Ние говорим за границата от май месец, не от последните два дни. От тогава взехме мерки, за да може „Капитан Андреево“ да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет вместо да продължи тези усилия, не само че не ги спря, но ги върна обратно“, категоричен бе Василев.

От ПП настояват да знаят какво са коментирали представителите на другите държави с премиера ни във връзка с отказа България да бъде приета в Шенген.