СамокоВест

Човек на ДПС оглави природен парк „Българка”. Нов конфликт с БСП.

 Breaking News

Човек на ДПС оглави природен парк „Българка”. Нов конфликт с БСП.

Човек на ДПС оглави природен парк „Българка”. Нов конфликт с БСП.
юни 09
14:28 2014

ali aliev dpsДиректорката на природен парк „Българка” Мая Радева е била уволнена от Агенцията по горите „заради несправяне с работата“ в петък. На нейно място с постоянен трудов договор е назначен досегашният заместник Али Алиев. Само преди десет дни Радева внесе в Агенцията по горите сигнал срещу Алиев заради неправомерно изхарчени 15 млн. лева и назначаването на нови хора без нужда.
Алиев ръководеше парка, докато Радева беше три месеца болнични заради катастрофа. Когато пое управлението на парка обаче, Алиев беше посрещнат с протест от природозащитници, които видяха партийно кадруване на ДПС. Алиев е лидер на партията в Севлиево, общински съветник и има и фирма в сферата на дърводобива.
Поредният кадър на ДПС в управлението стана повод за нов конфликт между коалиционните партньори. БСП-Габрово определи назначението като скандално и
излезе с протестна декларация срещу назначаването на лидера на ДПС в Севлиево Али Алиев за шеф-титуляр на природен парк „Българка“.
„Считаме, че повторното назначение на Али Алиев е не само неуместно, а и повече от скандално. След като само преди два месеца назначението му предизвика поредица от протести в община Габрово, Али Алиев отново заема поста директор, без да притежава необходимите качества за това“, пише в декларацията на местната структура на социалистите. От левицата настояват новият директор на природен парк „Българка” да бъде назначен след конкурс и настояват: „Повече от наложително да бъде назначен компетентен и авторитетен директор, след провеждането на честен и прозрачен конкурс“.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

1 COMMENT Димитров Posted January 15, 2018 at 3:44 PM Г-жо Шехтова...

Г-н Коларов по същество е абсолютно прав-ГБС трябва да плати над 173 млн.лв.-толкова са щетите...

Публично обсъждане, или просто публично представяне? Такъв въпрос си зададох веднага след края на публичната...