СамокоВест

Ужасяваща статистика! От 320 първолака в Самоков 261 са от социално слаби семейства

Споделете ни в

Тази учебна година 320 малчугана прекрачиха за първи път училищния праг в Община Самоков. Семействата на 261 от тях получиха финансова помощ от 250 лв. преди първия учебен ден, съобщиха от Дирекцията за социално подпомагане. И това не е окончателната цифра, тъй като срокът за подаване на заявленията-декларации е до 15 октомври.

Право на социалната помощ имат семействата, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище за учебната 2018/2019 г., подчертаха социалните.

За одобрените към момента 261 молби е изплатена сума в размер на 66 250лв. Помощта се прекратява, ако детето не постъпи в училище.

Статистиката е ужасяваща, тъй като съгласно нея, близо 82% от семействата в Община Самоков са социално слаби.

 

Данните за пореден път доказват, че Община Самоков се управлява зле!

 

Местните управници продължават да пренебрегват крещящата необходимост от осигуряване на благоприятна бизнес среда и разкриване на нови работни места. Това поддържа безработицата в Община Самоков в границите на двойно по-високия процент спрямо средния за страната. Реалната картина е още по-тревожна, като се има предвид, че една голяма част от хората в трудоспособна възраст работят в София. Статистиката задължава кмета, съвместно с общинския съвет, незабавно да разработят и приемат работеща, ясна и ефективна програма за икономическото развитие на Общината.

Дори в политиката на управление на древната Римска империя на първо място е поставен Хлябът, а едва след това – зрелищата. В политиката на управление на самоковските властимащи има само зрелища. Попиляват се милиони левове от опърпаните джобове на данъкоплатците за атракцион, подир атракцион.

А, хлябът? Никакъв го няма!

 

4 thoughts on “Ужасяваща статистика! От 320 първолака в Самоков 261 са от социално слаби семейства

  1. Предполагам от тези 320 първолака,помощта за 261 от тях е предимно за циганската общност. Няма лошо в това да се помогне, освен тревожният факт, който се набива в очи, че българският етнос се топи страшно бързо.

  2. Което значи, че след 20г., до когато ще измрат големите набори над 45-50г. възраст, в Самоков българчетата ученици ще са под 20 при около 350 циганета.И това е, защото Веско вместо да пише недоволни статии, трябваше да прави нещо друго.
    Егати беганьето ни чека, даже и германците на кол да ни набиват…

  3. Социално слаби са само по документи. Всички мъже цигани работят, но на черно. Надниците им са по-високи от тези на българите. В махалата няма безработица.Само че не плащат данъци и осигуровки и изсмукват и без това бедната ни социална система. Разходете се по магазините и вижте с какъв замах пазаруват циганите.Комай само те останаха да пазаруват.

  4. При средна продължителност на живота 70г. това значи, че в Самоков живеят 4130 българи и 18270 цигани, на които българите плащаме ток, вода и социални помощи.Минете по стената на Искъра през зимата и ще видите, че от нито една циганска къща не излиза дим, т.е. греят се само на ток.Вместо дим се виждат червени сияния от свързаните като реотани пружини,а циганите по потници час по час излизат навън, за да се разхладят.“За изстудяването на две бири чешмата шопа половин ден …“-се хвалят те..Т.е. освен, че им плащаме всичко, но те не пестят, а разхищават максимално.Това не е държава!
    Ето за това бягат децата ни…!

Comments are closed.