СамокоВест

Самоковският кмет Владимир Георгиев уверява, че от 6 февруари хижа „Мусала“ е забранена за ползване. Месец по-късно туристи сигнализират, че хижата работи?

Споделете ни в


На 06.02. 2019 г. комисия от служители на районния отдел на Национален строителен контрол Югозападен район, съвместно със служители на Община Самоков е извършила проверка на място на хижа Мусала-стара, хижа Мусала-нова и хижа Мусала-каменна. Това се сочи в писмо на кмета на община Самоков Владимир Георгиев до Администрацията на президента и до инж. Любчо Луков, представляващ Сдружение „И ние сме хора“. В писмото се твърди, че служители на РО „НСК“ Югозападен район са съставили Констативен акт №149 от 06.02.2019 г., като същият е основание за започване на процедура за забрана на ползване. В писмото не се уточнява за коя хижа се отнася забраната или и за трите – обект на проверката.

В него се изтъква, че е изготвено съобщение до Българския туристически съюз. От Общинска администрация твърдят, че „писмото е поставено на таблото в Община Самоков и удостоверява, че адресатът му е уведомен“ по надлежния ред.

Факт е, обаче, че близо месец по-късно – на 4 март, туристи сигнализираха, че хижата работи, че се предлага храна, без вода, без тоалетна. Случаят придоби широка публичност и множество коментари.  

Оставяме без коментар кой как е уведомен и адекватни ли са предприетите мерки.

Но въпросите – Каква е истината и какво е направено по сигнала остават открити!