СамокоВест

Рок маратон в Боровец – за да има рок и след нас

Споделете ни в

borovecЕдинадесетото издание на фестивала “Рок в Рила“ ще се състои на 30 август в Боровец, а не както в предишни години – в село Бели Искър. Това обяви на пресконференция продуцентът на феста Михаил Янов. Рок маратонът ще започне в 18.00 часа, като в него ще се включат групите “БТР“, “Реванш“, “Зона“, “SEVI“, “Лавина“, “Хоризонт“ и други, съобщи Янов. Той уточни, че в тазгодишния фестивал ще има и международно участие, но предпочете да не го конкретизира, за да бъде изненада. Янов не скри амбициите си през идната година “Рок в Рила“ да се превърне в прогресив-рок фестивал.
Рокът не е просто музика, той е енергия, любов, разбиране как да се живее, за какво си струва да се бориш. В края на лятото „Рок в Рила” ще събере любители на неостаряващия рок и ще се превърне във форум на младите. “Искаме да върнем любовта в сърцата на хората и се опитваме да съборим сивия капак, който ни е покрил напоследък.”, каза още Янов.
Естествената акустика и красотата на планинския пейзаж гарантират вдъхновяващата атмосфера на събитието, подкрепено на Съюза на собствениците и хотелиерите в к.к. Боровец и от Община Самоков. Привлечени от музиката, гостите на Боровец могат да допълнят своето планинско приключение с множеството спортно-развлекателни занимания като Боровец Маунтин Байк Парк с разнообразните си по трудност вело трасета, въжения град “Бороландия” и различни туристически обиколки.
Входът е безплатен, а мястото на рок събитието – ски писта „Червено знаме”.