СамокоВест

Ремонтират и санират бившия Родилен дом за 114 бона по проект „Красива България“. Общината поема 60% от разходите

 Breaking News

Ремонтират и санират бившия Родилен дом за 114 бона по проект „Красива България“. Общината поема 60% от разходите

Ремонтират и санират бившия Родилен дом за 114 бона по проект „Красива България“. Общината поема 60% от разходите
август 07
16:20 2017

Започна ремонтът и санирането на сградата на бившия Родилен дом. Понастоящем в нея се помещават Общинското строително предприятие, Общинското лесничейство и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Според модните увлечения на властниците от последните 2 десетилетия, официалният старт бе даден с водосвет, който отслужи архиерейският наместник отец Михаил.

Изпълнител на строителните дейности е  фирма „К Л Билд” ЕООД, с представител Благой Методиев, който бе определен след проведена обществена поръчка.

Проектът предвижда цялостна подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и ремонт на фасадата, ремонт на покрива, подмяна на бетоновите козирки и изграждане на нова козирка на входа, както и поставяне на настилка от тротоарни плочки. Стойността на договора за ремонт набъбна до 114 хил. лв. От тях Общината поема 60%, което ще рече, че 68 400 лева са от нашия джоб. Няма обяснение от страна на кмета Владимир Георгиев, защо стойността на ремонта е нараснала близо два пъти. Тъй като според портала за архитектура и строителство City Build.bg към 07.04.2017 г. стойността на ремонта е 75 022 лева. Напомняме, че задължение на кметската управа е да даде яснота по въпроса.

Ремонтните дейности трябва да приключат в срок от 3 месеца. По изискванията на проект „Красива България” за срока на договора ще бъдат наети безработни лица, които са преминали обучение за работа в строителството. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Браво на будните наши съграждани, решили да атакуват грабителската политика на управниците ни! Това,че сега...

Между другото, изпратих на Самоковест прекрасна статия за т.н. язовир Яденица за да я публикува,...

В края на 1979г. руснаците взривиха много мощна подземна ядрена бомба близо до иранската граница,...