СамокоВест

Ремонтират и санират бившия Родилен дом за 114 бона по проект „Красива България“. Общината поема 60% от разходите

Споделете ни в

Започна ремонтът и санирането на сградата на бившия Родилен дом. Понастоящем в нея се помещават Общинското строително предприятие, Общинското лесничейство и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Според модните увлечения на властниците от последните 2 десетилетия, официалният старт бе даден с водосвет, който отслужи архиерейският наместник отец Михаил.

Изпълнител на строителните дейности е  фирма „К Л Билд” ЕООД, с представител Благой Методиев, който бе определен след проведена обществена поръчка.

Проектът предвижда цялостна подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и ремонт на фасадата, ремонт на покрива, подмяна на бетоновите козирки и изграждане на нова козирка на входа, както и поставяне на настилка от тротоарни плочки. Стойността на договора за ремонт набъбна до 114 хил. лв. От тях Общината поема 60%, което ще рече, че 68 400 лева са от нашия джоб. Няма обяснение от страна на кмета Владимир Георгиев, защо стойността на ремонта е нараснала близо два пъти. Тъй като според портала за архитектура и строителство City Build.bg към 07.04.2017 г. стойността на ремонта е 75 022 лева. Напомняме, че задължение на кметската управа е да даде яснота по въпроса.

Ремонтните дейности трябва да приключат в срок от 3 месеца. По изискванията на проект „Красива България” за срока на договора ще бъдат наети безработни лица, които са преминали обучение за работа в строителството.