СамокоВест

Противопожарна служба предупреждава: Чистете комините! Опасност от пожари!

 Breaking News

Противопожарна служба предупреждава: Чистете комините! Опасност от пожари!

Противопожарна служба предупреждава: Чистете комините! Опасност от пожари!
ноември 26
12:17 2014

pojar kominОт Противопожарна служба предупреждават да зачестили случаи на запалени комини. Под риск са най-вече комините в жилищните блокове. Причината – горящи налепи от сажди. Това може да доведе до всеобхватни пожари, които да нанесат сериозни щети.
Само преди ден екип огнеборци охранява в продължение на часове блок 9 в квартал „Самоково”, за да предотврати евентуално разширение на огъня. В Противопожарна служба е постъпил сигнал за горящ комин. Екипът, направил проверка на място, установил, че в комина се развива изключително висока температура. По всяка вероятност от запалил се налеп по вътрешността му.
За да се избегне опасността от пожар е задължително комините да се чистят редовно. Абсолютно забранено е това да става с различни леснозапалими средства. Температурата в такива случаи е толкова висока, че може да доведе до сериозни пожари с непредвидими последици и вреди. Пространството около комините, най-вече в таванските помещения, трябва да бъдат почистени от всякакви горими предмети и материали. Да не се складират дърва за огрев, за да се избегне риск от запалването им.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...