СамокоВест

Прибраха Пиже за 72 часа, шансовете на Водката за общинар растат

Споделете ни в

sasho vodkataКандидат-общинският съветник от ДПС Трайчо Василев-Пиже късно снощи сам се предаде в полицейското управление в Самоков. Той обаче мина през задния вход на районното.
По-рано вчера имунитетът му, като кандидат за общински съветник, бе свален.
По искане на прокуратурата, Централната избирателна комисия даде разрешение Пиже да бъде задържан за 72 часа. Причината – нападението над екип на Нова телевизия, отишъл да вземе интервю от него.
Очаква се днес да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство.
Припомняме, че след побоя бяха арестувани още петима души за нападението над журналистите. Трима от тях бяха задържани за 72 часа с повдигнати обвинения за хулиганство.
Ако Трайчо Василив-Пиже, със седем присъди и две висящи дела за нападение над полицай и кражба на ток, отпадне от листата, шансовете на Сашо Водката да седне на съветническата банка се увеличават. Четвъртият в листата, оглавявана от Александър Методиев – Бат’ Сали, Борис Илиев е известен като Сашо Водката заради пристрастията си към напитката, която „употребява в умерени количества”, според народния представител. Като се вземе предвид, че Бат’ Сали по всяка вероятност ще предпочете да остане народен представител, Сашо водката със сигурност ще е един от новите общински съветници на Самоков. „Той е сочен за дясната ръка на Пиже и негов съучастник в схемата за кражба на ток в Самоков. Кандидат за общински съветник от ДПС….. С основно образование. Казва, че работи като охранител и няма нищо общо с незаконното енерго”, е записано на сайта на Нова тв.
Жителите на ромската махала в Самоков са категорични, че Водката заслужава място в Общинския съвет, защото той и Пиже били единствените, които им помагат. „Вода ни пускат, ток ни пускат”, казаха в репортажа на Нова някои от живущите в махалата.
От медията са поискали справка за евентуални негови криминални прояви, но от МВР са отказали да предоставят такава, тъй като Борис Илиев се ползва с имунитет, в качеството му на кандидат-общински съветник.