СамокоВест

Помощник лесничеят Иван Мирчев с предупреждение за уволнение заради незаконната сеч над Говедарци

 Breaking News

Помощник лесничеят Иван Мирчев с предупреждение за уволнение заради незаконната сеч над Говедарци

Помощник лесничеят Иван Мирчев с предупреждение за уволнение заради незаконната сеч над Говедарци
март 24
22:22 2016

С „предупреждение за уволнение” и наложена имуществена санкция е наказан помощник-лесничеят от ТП „ДГС Самоков” инж. Иван Мирчев. До това решение се стига след като съвместни проверки на ЮЗДП, РДГ София и горското стопанство констатират незаконна сеч на 75 немаркирани дървета от бял бор в размер на 129 куб. метра дървесина. Нарушението е в землището на с. Говедарци, в охранителен участък, за опазването на който отговаря наказаният служител. За случая е уведомена Районната прокуратура в гр. Самоков, сочи пресинформация на Югозападно държавно предприятие.

СамокоВест огласи поредното злодеяние в публикацията си „Повсеместна незаконна сеч унищожава горите над Говедарци“ от 11 март.

Припомняме, че на 8-ми този месец горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София съвместно със служители от Районно управление „Полиция”-Самоков извършиха проверка за незаконен добив на дървесина в землището на село Говедарци.

На място бе установена сеч на 82 броя дървета от смърч и бял бор от един отдел – държавна горска територия и от два имота, собственост на частни юридически лица, с общ обем 136 куб. м дървесина. Цялото количество отсечена дървесина е било извозено от мястото на нарушението от неизвестни лица.

Подобно нарушение отново в района на село Говедарци, но в друго насаждение – държавна горска територия, разкриха горските служителите от Държавно горско стопанство – Самоков на 7 февруари. Проверяващите не са могли да установят точния размер на нарушението, заради дебела снежна покривка. По случая бе съставен констативен протокол. При повторна проверка на 24 февруари инспекторите от РДГ-София съвместно с представители на ДГС-София констатираха отсечени 75 броя дървета от бял бор с общ обем 129 куб. м дървесина.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...