СамокоВест

Бат’ Сали: Между убийството на братята в Ботевград и срещата им с работодателя има връзка

Споделете ни в

Двойно убийство предизвика напрежение в ромската махала в Ботевград. За да не се стигне до ексцесии на място бе изпратена жандармерия.

Малко преди да бъдат убити братята Цветан и Марко Петрови били привикани по телефона на среща. Това каза пред bTV ДПС-депутатът Александър Методиев, известен като Бат’ Сали. Управителят на заведението, в което те работели като охрана, се обадил на единия брат и го поканил на разговор. Младият мъж помолил брат си да отидат заедно. След тази среща са били убити, каза Методиев.

Не искам да гадая, но според предположенията на хората вероятно има връзка между срещата и убийството, добави той.

Освен това, по информация, която Александър Методиев получил от хората в Ботевград, преди време е имало стълкновение между единия от братята и управител на заведение. Последвали заплахи, включително за убийство.

Бат’ Сали допълни, че момчетата не са били криминално проявени, само единият имал регистрация, но това било свързано с работата му като охрана.

Междувременно от МВР съобщиха , че в хода на разследването е задържан мъж, чиято съпричастност към престъплението се изяснява.

Двамата братя бяха намерени мъртви в центъра на Ботевград, до заведението, в което са работели. По информация на bTV те са застреляни в гръб, от засада. Първо е бил убит единият, вторият се е опитал да избяга, но куршумите са го застигнали. Пристигналият екип на „Спешна помощ“ е констатирал смъртта им.

У единия от братята са открити наркотици, а у другия – бухалка.