СамокоВест

Повсеместна незаконна сеч унищожава горите над Говедарци

 Breaking News

Повсеместна незаконна сеч унищожава горите над Говедарци

Повсеместна незаконна сеч унищожава горите над Говедарци
март 11
19:39 2016

trupiГорските инспектори от Регионална дирекция по горите – София съвместно със служители от Районно управление „Полиция”-Самоков са извършили проверка за незаконен добив на дървесина на 8 март в землището на село Говедарци.

На място е установена сеч на 82 броя дървета от смърч и бял бор от един отдел – държавна горска територия и от два имота, собственост на частни юридически лица, с общ обем 136 куб. м дървесина. Цялото количество отсечена дървесина е било извозено от мястото на нарушението от неизвестни лица.

Подобно нарушение отново в района на село Говедарци, но в друго насаждение – държавна горска територия, са установили горските служителите от Държавно горско стопанство – Самоков на 7 февруари. Проверяващите не са могли да установят точния размер на нарушението, заради дебела снежна покривка. По случая са издали констативен протокол. При повторна проверка на 24 февруари инспекторите от РДГ-София съвместно с представители на ДГС-София са констатирали отсечени 75 броя дървета от бял бор с общ обем 129 куб. м дървесина.

По двата случая са предприети съответните административни действия. Проверките ще продължават, като ще бъдат сезирани органите на досъдебното производство.

Някой не е платил и са го открили! – е коментарът в мрежата на неизвестен читател. Предстои да видим кой – крив, кой – прав.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...