СамокоВест

Пеевски преяжда с медии – КЗК му разреши да си купи и Канал 3

 Breaking News

Пеевски преяжда с медии – КЗК му разреши да си купи и Канал 3

Пеевски преяжда с медии – КЗК му разреши да си купи и Канал 3
септември 04
18:10 2015

peevskiКомисията за защита на конкуренцията разреши на ДПС депутата Делян Пеевски и на майка му да Ирена Кръстева да купят „Канал 3“. Решението на антимонополния орган е взето на закрито заседание на 01.09.2015 г.
Уведомлението за закупуването на телевизията е постъпило в КЗК на 21 август. От Комисията е поискано да се произнесе, че сделката не представлява концентрация на търговска дейност и тя да бъде разрешена безусловно, тъй като нямало да доведе до установяване или засилване на господстващо положение или до негативен ефект върху конкурентната среда.
Според становището на КЗК, за придобиването на телевизията няма никакви пречки, тъй като приходите на кабеларката за миналата година са под 3 милиона лева, а общият оборот на двете компании, участващи в сделката е под 25 милиона лева. Това по презумпция изключвало хипотезата, че концентрацията уврежда пазарната среда. В решението се казва, че за такива сделки изобщо не е необходимо да се иска предварително разрешение. В решението е записано, че придобиващата компания „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД контролира фирмите „Монитор“ ЕООД, „Телеграф“ ЕООД, „Експрес БГ“, „Пресмаркет“ ЕООД, „Компакт – Меридиан“ ЕООД, „Политика Днес“ ЕООД и „Издателска къща Борба“ АД. В същото време „Балканска медийна компания“ ЕАД, освен върху участника в концентрацията („Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД), упражнява едноличен контрол и върху „Престрафик“ ЕООД, „Пресмаркет 1“ ЕООД, „Балра“ ЕООД, „Си Ди Дивелопмънтс 1“ ЕАД, „ДАМ“ ЕООД.
Преди седмица справка в Търговския регистър показа, че бизнесите на Делян Пеевски започват да излизат на светло. Първо майка му Ирена Кръстева му прехвърли 50 процента от фирмата, издаваща вестниците „Монитор“ и „Телеграф“, а след това и върху дялове в три новосъздадени компании, едната от които се оказа собственик на 5% от капитала на „Булгартабак“.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...