СамокоВест

Общинско лесничейство Самоков изостава в снабдяването с дърва за огрев

 Breaking News

Общинско лесничейство Самоков изостава в снабдяването с дърва за огрев

Общинско лесничейство Самоков изостава в снабдяването с дърва за огрев
септември 01
16:16 2014

durva za ogrevОбщинско лесничейство Самоков изостава в снабдяването на населението с дърва за огрев. Това призна и директорът Мартин Илиев.
Общинското лесничейство предлага две възможности за снабдяване с дърва за огрев – от временни горски складове или добиване самостоятелно в гората. Цените, по които гражданите заплащат дървата са утвърдени от Общински съвет. 36 лева с ДДС струва един кубик букови или дъбови дърва от временен склад в гората. Тъй като лесничейството предлага и транспорт, с включена тази услуга сумата става 50 лева за кубик. Заплащането се извършва на касата на лесничейството, което се намира в сградата на бившия родилен дом. Желаещите да добиват сами дърва по тарифи на корен, следва също да се запишат в кметствата по места.
Временните горски складове са само два – единият в землището на село Марица и вторият в Боровец. Само два са и камионите, с които се извозват дървата. До момента в лесничейството са се записали 150 души и записванията продължават. Забавянето в задоволяването на местното население с дърва за огрев от Общинското лесничейство обясняват заради забавяне в изготвянето на новия лесоустройствен проект за ползване на дървесина. До две седмици се очаква одобрените план извлечения за ползване на дървесина по новия лесоустройствен проект да бъдат готови и добива да започне. Директорът на Общинското лесничейство Мартин Илиев уверява, че поетите ангажименти от тяхна страна ще бъдат изпълнени в най-кратки срокове.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...