СамокоВест

Набират работодатели, желаещи да наемат стажанти по програма „Младежка заетост“

 Breaking News

Набират работодатели, желаещи да наемат стажанти по програма „Младежка заетост“

Набират работодатели, желаещи да наемат стажанти по програма „Младежка заетост“
септември 16
12:58 2014

mladeji studenti rabotaАгенция по заетостта обяви прием на документи от работодатели по програма „Младежка заетост“. Срокът за внасяне на заявления в цялата страна е до 29-и септември. Схемата цели да осигури стаж и обучение на работното място на 8 000 младежи на възраст до 29 години включително.
Програмата покрива разходите за минималното възнаграждение на съответната дейност, както и на здравните и социални осигуровки на стажанта в рамките на 6 месеца. Ако настоящият адрес на младежите е различен от населеното място на работа, се осигуряват средства за транспорт от и до работното място за първия месец от стажа, респективно от обучението.
В случай, че след изтичането на стажа младежът остане на работа и сключи безсрочен трудов договор, на работодателя ще бъдат допълнително покрити разходите за социално и здравно осигуряване за срок от още 6 месеца. Разходите за възнаграждението на наставника по време на стажуване няма да бъдат покрити от схемата и остават за сметка на работодателя.
На работодателите, които осигурят обучение по схемата, ще бъдат поети разходите за възнаграждения на наетото лице в размер на 90% от минималната работна заплата за страната и разходите за здравни и социални осигуровки за срок от 6 месеца. Разходите за възнаграждение на определения от работодателя наставник ще бъдат поети от програмата (1/2 от минималната работна заплата за страната).
Схемата „Младежка заетост” се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 -2020 и ще се изпълнява от Агенцията по заетостта на територията на цялата страна.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...