СамокоВест

Радан Кънев: Реформаторският блок ще отстрани БСП и ДПС от властта

Споделете ни в

reformatorski blok„Аз поемам гаранцията, че със или без лидер, Реформаторският блок може да бъде достатъчно смел, за да отстрани по един категоричен начин БСП и ДПС от властта“. Това заяви в интервю за БТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.
„За мен лидерството в Реформаторския блок не е най-важното нещо. За мен най-важното е РБ да бъде лидер в българската политика“, добави още той.
Според Кънев въпросът е кой е най-силният начин РБ да се обърне към избирателите и да покаже, че блокът е много устойчива кандидатура. „Ние трябва да покажем, че можем да се преборим за голямата промяна“, категоричен бе Кънев.
Описвайки бъдещите действия на реформаторите, Кънев каза, че те ще вървят към това да са достатъчно силни, за да се борят с предизвикателството, които ще станат още по-тежки след изборите и след съставянето на правителство.
„Хората на власт, тези които бяха в досегашния парламент, не искат да дадат властта, както и хората с контрол над съдебната власт и контролиращите медиите. Това ще бъде тежка битка и там съюзници няма да имаме. Силата не идва на конгреси“, обобщи Радан Кънев. По думите му въпрос с лидерството в РБ няма на нито едно ниво и няма да има и след 5 октомври.
„Проблем с ГЕРБ Реформаторският блок няма“, категоричен бе лидерът на ДСБ.
От своя страна лидерът на ДБГ Меглена Кунева, при откриване кампанията на РБ в София, заяви: „Реформаторският блок продължава по-силен от всякога. Никой не може да сломи оптимизма ни. Звездата на РБ винаги ще бъде европейска. Доказахме, че сме единни и сега няма сила, която да ни спре. Ние минахме през стрес-тест, който показа завидна стабилност на нашия политически съюз, допълни пред журналистите Меглена Кунева. РБ продължава заедно. След като казах, че виждам израстването на лидерите в блока, искам да кажа добре дошли у дома на нашите нови партньори в нашия съюз. Пожелавам на всички ви успех! Един успех без съмнения и с бъдеще отвъд изборите, един успех с широка база, в основата на която са срещите със стотиците наши членове и приятели. Всеки в тази зала някога в живота си е гласувал за СДС, за дясното, за демокрацията.”
„Днес всички ние знаем, че РБ може да води страната напред”, категорична бе Меглена Кунева.