СамокоВест

Задържаха ало-терорист, изнудвал 8 часа 92-годишна жена от Рельово за 5000 лева

 Breaking News

Задържаха ало-терорист, изнудвал 8 часа 92-годишна жена от Рельово за 5000 лева

Задържаха ало-терорист, изнудвал 8 часа 92-годишна жена от Рельово за 5000 лева
март 23
18:07 2018

Жертва на телефонни-терористи стана 92-годишна жена от село Рельово. Измамниците си послужили с познатата схема, че нейна близка е пострадала и се нуждае от спешно лечение. В ранния следобед на 22 март телефонът иззвънял и женски глас се представил за дъщеря на възрастната жена. Ало-измамницата се представила с истинското име на дъщерята. С плач тя казала, че си е счупила крака на няколко места и се налага сложна операция.  Малко по-късно се обадил мъж, който се представил за д-р Пламен Димитров и поискал 5000 лева за златни пирони, тъй като в противен случай ще се наложи кракът на дъщеря ѝ да бъде отрязан. Телефонният терор продължил с часове, като измамниците притискали жената да намери начин и спешно да събере необходимата сума. За да се ориентират от къде да вземат парите те дали указания на вратата да бъде спусната бяла кърпа. Едва късно вечерта възрастната жена позвънила на дъщеря си, която я успокоила, че е добре и явно става въпрос за телефонна измама. Но жената не повярвала, смятайки, че дъщеря ѝ просто я успокоява.

След като разбрали за случилото се, близките веднага позвънили на началника на РУП-Самоков Васил Попов. Криминалистите незабавно тръгнали към посочения адрес и пристигнали непосредствено преди измамника. Той отивал да прибере парите, като носел със себе си голяма тояга, което особено притеснило роднините, че можело да стане и най-лошото.

В резултат на бързата и професионална намеса на служителите на полицията в Самоков измамникът е арестуван. И което е още по-важно, по всяка вероятност, е спасен един човешки живот. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...

ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!...