СамокоВест

Задържаха ало-терорист, изнудвал 8 часа 92-годишна жена от Рельово за 5000 лева

Споделете ни в

Жертва на телефонни-терористи стана 92-годишна жена от село Рельово. Измамниците си послужили с познатата схема, че нейна близка е пострадала и се нуждае от спешно лечение. В ранния следобед на 22 март телефонът иззвънял и женски глас се представил за дъщеря на възрастната жена. Ало-измамницата се представила с истинското име на дъщерята. С плач тя казала, че си е счупила крака на няколко места и се налага сложна операция.  Малко по-късно се обадил мъж, който се представил за д-р Пламен Димитров и поискал 5000 лева за златни пирони, тъй като в противен случай ще се наложи кракът на дъщеря ѝ да бъде отрязан. Телефонният терор продължил с часове, като измамниците притискали жената да намери начин и спешно да събере необходимата сума. За да се ориентират от къде да вземат парите те дали указания на вратата да бъде спусната бяла кърпа. Едва късно вечерта възрастната жена позвънила на дъщеря си, която я успокоила, че е добре и явно става въпрос за телефонна измама. Но жената не повярвала, смятайки, че дъщеря ѝ просто я успокоява.

След като разбрали за случилото се, близките веднага позвънили на началника на РУП-Самоков Васил Попов. Криминалистите незабавно тръгнали към посочения адрес и пристигнали непосредствено преди измамника. Той отивал да прибере парите, като носел със себе си голяма тояга, което особено притеснило роднините, че можело да стане и най-лошото.

В резултат на бързата и професионална намеса на служителите на полицията в Самоков измамникът е арестуван. И което е още по-важно, по всяка вероятност, е спасен един човешки живот.