СамокоВест

Дните на предизвикателствата излязоха на открито в Боровец – сред презентаторите Виктор Варошкин

 Breaking News

Дните на предизвикателствата излязоха на открито в Боровец – сред презентаторите Виктор Варошкин

Дните на предизвикателствата излязоха на открито в Боровец – сред презентаторите Виктор Варошкин
ноември 11
14:27 2016

За първи път част от фестивала за екстремни спортове „Дни на предизвикателствата“ (11-13 ноември) става отворено събитие сред природата в курорта Боровец. Поканени да участват са всички любители на планината, активностите на открито и адреналина. На 12-ти ноември, във втория фестивален ден (събота), специалните гости на „Дните“ ще застанат в центъра на екшъна сред красивата природа на Рила планина. Феновете ще могат да се срещнат отблизо с тях и да почерпят ценен опит.

Тазгодишното издание на фестивала ще отбележи най-многочисленото си международно присъствие, съобщиха организаторите. Световният шампион в МТБ ендуро дисциплините Жером Клеменц от Франция и белгийско-испанското катерачно дуо Николас Фаврез и Шон Вийануева.
Звездната селекция от презентатори се допълва от алпиниста Боян Петров, изкачил това лято три осемхилядника, включително и страховития Нанга Парбат.
Свои впечатления ще споделят участниците в експедицията Dragon’s Tail в Патагония Руслан Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин, героите на „Дунав Ултра“ и Adventure Sky Run.

Събитието ще се разгърне в три дисциплини:
Тънките моменти на катеренето с белгийските биг уол катерачи Нико Фаврез и Шон Вилянуева и с подкрепата на Borovets Climbing and Mountaineering и неговите двигатели Марто Маровски и Виктор Варошкин.
В работилницата на катерачен обект „Водохващането“ могат да се включат всички, независимо от нивото на подготвеност – от начинаещи надъхани до системно трениращи. Организаторите препоръчват участниците да носят лична екипировка (каска, седалка, еспадрили, магнезий), при нужда ще бъде предоставена на място.

Каране със световният шампион по ендуро Жером Клеменц.
Всички записали се ще могат да покарат по allmountain трасето в Боровец заедно с Жером Клеменц. Трасето е предвидено за участници със средна до професионална подготовка, така че се очаква само да носят своята екипировка (велосипед и предпазители). Събитието съвпада с второто издание на Borovets Camera Days, провеждащи се в Borovets Bike Park. Георги Даскалов от Bikeporn ще бъде по трасето, за да се погрижи участниците да си тръгнат с уникални снимки.
Есенно бягане в планината с Тони Петков и Илиян от Runbg.net.
Двамата ще споделят опит за техники на дишане, издържливост, правилно хранене за бегачи и др. Маршрутът ще бъде избран в зависимост от атмосферните условия и физическата подготовка на участниците.
За включване в трите дисциплини е необходима предварителна регистрация на следния адрес: https://goo.gl/rRTkgV. Сборният пункт за всички е в 9.30 ч на терасата на хотел „Рила“. В 10.00 ч. гостите се разпределят в три групи според дисциплините катерене, бягане и колоездене.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...