СамокоВест

Две десетилетия неидентифициран извор и бездомно куче са лицето на Самоков в пространството пред Гимназията

Споделете ни в

Повече от 20 години неидентифициран извор, бликащ от паважа и бездомно куче формират облика на Самоков в пространството пред Гимназията. Ката ден картинката се разгръща пред застиналия поглед на спорния паметник Константин Фотинов. Но за достойнствата и недъзите на монумента – това е друга тема.

 

 

Мястото е знаково,

преди всичко, поради близостта с едно от най-престижните образователни средища в града ни – Гимназията. Училището – обучило, възпитало и просветлило поколения самоковци.

 

 

Но види се, за някои от тях резултатите не са особено добри, щом две десетилетия управниците ни не решават проблема. Изнизаха се, кой с един и половина, кой с два мандата, кметовете Георги Големинов, Ангел Николов, Владимир Георгиев.

Различни имена. Една партия – БСП!  Един резултат – безхаберие!

И нищо чудно. Това бе и си остана основен принцип в кадровия подбор на партията столетница БКП и на нейната наследница БСП. Човекът се оценява не според качествата му, образованието, таланта, уменията и постигнатите резултати, а спорти политическата му принадлежност и лоялност. Затова, каквито хората – такива и резултатите. Течът, за който ние плащаме, продължава, кучето се скита безстопанствено, кметовете нехаят.

 

 

А резултатите се виждат най-добре от снимките, които прилагаме.