СамокоВест

Данъчните запечатаха обекти в Боровец, Банско и Разлог

 Breaking News

Данъчните запечатаха обекти в Боровец, Банско и Разлог

Данъчните запечатаха обекти в Боровец, Банско и Разлог
януари 13
10:46 2018

Ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта в Разлог и един в Боровец ще бъдат запечатани за срок до един месец след констатирани в тях данъчни нарушения. На други 10 обекта са съставени актове за установени административни нарушения, съобщиха от НАП.

От старта на проверките в зимните курорти Банско и Боровец служителите на ТД на НАП София са извършили над 550 проверки и са установили само 17 нарушения. За същия период на 2017 г. инспекторите са направили 380 проверки и са издали 30 акта.

„Фискалната култура в зимните ни курорти се е повишила значително. Наблюдаваме устойчива промяна в поведението на бизнеса. „Изсветляването“ на оборотите защитава коректните данъкоплатци, а това е една от нашите цели“, каза директорът на ТД на НАП София Илиана Христова, във връзка с проверките. Служителите на НАП София, съвместно с екипи от МВР, извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации и следят за реално отчитане на оборотите. Ежедневно в курортите обикалят патрулни двойки, които са в помощ на търговците и могат да дадат съвет за работата с фискалните устройства, уточняват от НАП. Извършват се и съвместни контролни действия със служителите на МВР, както и с всички институции, които са отговорни по прилагане на трудовото законодателство.

От 1 януари 2018 г. влезе в сила промяна в разпоредбите на Закона за ДДС, която НАП инициира във връзка с честата практика след проверка и налагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“, веднага да се сменят лицата, които стопанисват обекта, с цел да се избегне затварянето. Мярката вече се прилага и към „новите“ стопанисващи, ако те са знаели, че обекта ще бъде запечатан. За да бъдат информирани, в официалния сайт на Агенцията, ежедневно се обявяват публично обектите, които предстои да бъдат запечатани. През миналия зимен сезон заради нарушения в Банско и Боровец бяха издадени 32 заповеди за затваряне, като в 9 от тях е направен опит за смяна на собствеността. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...