СамокоВест

БКС с нова обществена поръчка за близо 3 милиона лева

Споделете ни в

Emil NikolovКметът Владимир Георгиев подписа поредния договор с фирма „Бекастрой” за асфалтиране на улиците. Както обикновено, обществената поръчка на стойност близо 3 милиона лева бе спечелена от БКС. Срокът на договора е 18 месеца.
1 000 200 хил. лева от общата сума са отпуснати от държавния бюджет по програма „Фонд 500“. Средствата са целеви и ще бъдат изразходвани за ремонт на бул. „Искър” и на „Софийско шосе”, по които се осъществява движението към Костенец и към София.
Още 258 хил. лв. са предвидени за асфалтиране на пътища от четвъртокласната пътна мрежа в границите на града. Обект на договора е основен и текущ ремонт на улици в Самоков и селата. Включено е и изграждането на два паркинга в кварталите „Самоково“ и „Възраждане“.
От фирмата се ангажират, че ще бъдат изградени подходи за инвалиди и бебешки колички от уличното платно към тротоара. Както обаче СамокоВест писа, към новия тротоар пред Художествената галерия не само няма подходи, но и на места е толкова тесен, че и сам човек не може да мине по него. Най-тясната му част, която е и с лоша видимост, не надхвърля 40 сантиметра. Какви тук подходи, каква грижа към майките с малки деца и хората в инвалидни колички.