СамокоВест

200 работни места по програми за заетост предлагат работодатели

 Breaking News

200 работни места по програми за заетост предлагат работодатели

200 работни места по програми за заетост предлагат работодатели
март 30
12:28 2015

bezraboticaСъветът за сътрудничество разгледа постъпилите предложения на работодатели за разкриване на нови работни места.
По проект „Подкрепа за заетост” са кандидатствали 50 работодатели за 145 места. Финансирането по проекта се осигурява от Европейски социален фонд. Основната цел на Проекта е осигуряване на заетост преимуществено на лица от уязвимите групи на пазара на труда. Такива са безработните, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ над 12 месеца; младежи; лица над 50-годишна възраст и роми.
По проект „Насърчителни мерки за заетост” заявки са подали 30 работодатели за разкриване на 45 работни места. Средствата са от държавния бюджет и включват
възнаграждение в размер на 300 лв., допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда и осигуровките върху минималния осигурителен праг за длъжността. Срокът на договора с наетите лица е една година, а срокът на субсидирания период е в рамките на 6 месеца. От Дирекция „Бюро по труда” – Самоков обявиха, че по Проект „Красива България” ще бъдат обучени тринадесет безработни по специалностите „помощник в строителството” и „ основни и довършителни дейности”. Проектът предвижда саниране на НУ „Станислав Доспевски”.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...