СамокоВест

Шефове на горски стопанства готвят подписка срещу Александър Дунчев

Споделете ни в

Горските шефове от цялата страна се организират в събиране на обща подписка срещу депутата от ПП Александър Дунчев, както и отделни искове срещу него заради атаките, обидите и клеветите, които той постоянно сипе върху тях, пише BIG5.

Този път повод за възмущението на началниците на горски стопанства е изявата на Дунчев пред NOVA, в която той заяви, че „през последните 20 години българските гори не се стопанисват от лесовъди, а от кметове, политици, депутати, областни управители и свързаните с тях фирми“

Самоковест е отразил позициите на Александър Дунчев за защита на българските гори в публикациите си: Александър Дунчев: Лично сигнализирах за незаконна сеч на територията на община Самоков“ и „Александър Дунчев: Българските гори не се стопанисват от лесовъди, а от политици и свързаните с тях фирми“. Сайтът ни е дал гласност и на проучването на Инициатива „Зелени закони“ за заменките на гори в публикациите си „Зелени закони“ обяви като Подарък №2 – 3441 дка в Рила за 4 лв./кв.м на Христо Ковачки“ и „Фирмата-оценител на заменките сметна дадените на Ковачки гори в Рила по 0,75 лв./кв.м. средно“. Припомняме, че „Зелени закони“, чийто активен участник е и Александър Дунчев, извърши анализ на 100 от 132 оценителски доклада за скандалните заменки на гори от периода 2007-2009 г., довели до заграбването за жълти стотинки на най-атрактивните държавни гори по Черноморието и в планинските курорти.

Читателите ни могат сами да преценят какво се случва с българската гора на територията на община Самоков.