СамокоВест

Фирма „Самел 90“-Самоков взе участие в INTER DRONE EXPO, първото изложение за дрон-технологии на Балканите

Споделете ни в

INTER DRONE EXPO, първото изложение за дрон-технологии на Балканите се проведе в София от 20 до 23 октомври. Изложението бе организирано съвместно от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон изложение и премина под патронажа на президента Румен Радев.

Участие в него взе и самоковското дружество „Самел 90“ с изпълнителен директор инж. Петър Георгиев.

Дружеството се представи с Тактически дронкоптер и Анти-дрон смутител. AV SYS-178 е тактически дронкоптер, създаден от самоковската компания. Тежащ 25 кг, той е подходящ за автоматичен и автономен полет. Дронкоптерът осигурява наблюдение и разузнаване в реално време.

В зала 2, щанд B4 на изложение INTER DRONE EXPO в Интер Експо Център SAMEL-90 представи на широката общественост и Drone RF detection and jamming syste. С внедрена мрежова връзка, този Анти-дрон смутител е проектиран с маневрен дизайн, благодарение на което може да бъде използван на различни места и в разнообразни ситуации. Как машината извършва разпознаването на нежелани дронове в периметъра си? Отговорът е – на базата на радиочестотата на комуникационните канали между дрона и контролната станция.