СамокоВест

Учредиха Съюз на самоковските писатели

Споделете ни в

В Хъба, наложил се вече като място за творчески инициативи, бе учреден Съюз на самоковските писатели. Предстои регистрацията му като Сдружение с нестопанска цел. Учредители бяха познатите на самоковските читатели властелини на писаното слово  Виолета Кинова, Зинаида Хаджимитова, Димитрина Божилова, Васил Лазаров, Георги Хаджийски, Васил Софин, Любомир Малинов, Георги Захов, Владимир Кабрански, Георги Манов, Иван Ненов, Христо Христов.

Учредителите приеха Устава на бъдещото сдружение и членските права и задължения. Единодушно бе прието – една начална вноска от 10 лева и годишен членски внос в размер на 12 лева.

По закон сдружението се ръководи от управителен съвет, състоящ се най-малко от трима души – членове на сдружението. За председател беше избран Васил Лазаров, за заместник Христо Христов, а за секретар Владимир Кабрански.

Учредителите заявиха, че в работата си ще се ръководят от принципите на предтечите, вписали имената си в културната памет на града ни – Паисий Хилендарски и Константин Фотинов.